Stroomgootroute

4 of 5 stars

Net buiten het Waterloopbos loopt de stroomgootroute, dit is een korte en avontuurlijke route van ongeveer 1 kilometer. Bij deze route loop je langs een oud schaalmodel waarmee waterwerken werden getest. Vandaar ook de naam stroomgootroute.

Routebeschrijving

Vanaf het startpunt loop je eerst over het bruggetje aan de achterzijde van de stroomgoot. Vanaf dit punt begint de routemarkering.

Je loopt het eerste stuk direct langs de stroomgoot, waardoor je goed kan kijken hoe het schaalmodel precies werkt. Verderop kom je bij een klein watervalletje. Aan deze zijde kon stroming gecreëerd worden door het water, wat hogerop was opgeslagen, te gebruiken.

De route vervolgt zich door een rondje te lopen om het basin. Dit deel van de route is erg avontuurlijk. Je loopt namelijk over kleine bergjes en smalle paden, dat zie je niet vaak in Flevoland.

Als je het rondje om het basin hebt voltooid kom je weer uit bij het watervalletje. Die steek je over met de brug om vervolgens weer dezelfde weg terug te lopen.

Markering en paden

Bij het startpunt is het even zoeken waar je precies heen moet. Maar zodra je eenmaal langs de stroomgoot loopt is de route duidelijk gemarkeerd.

Flevoland staat bekend om kleibodem, daarom is het altijd handig om schoenen aan te trekken die vies mogen worden. Vooral met nat weer kan het verstandig zijn om laarzen aan te trekken.

Routebeoordeling

Ik heb deze route gelopen na de Havenroute in het Waterloopbos. Aangezien ik toch in de buurt was vond ik het ook leuk om deze route eens te lopen. Eigenlijk had ik het idee dat de route niets kon voorstellen.

Ik werdt echter blij verast. De route is erg avontuurlijk en leuk om te lopen. Mooi om deze route te combineren met een andere route in de buurt!

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4 of 5 stars

Route markering

3.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *