Natuurwandeling Gelderse Hout

3 of 5 stars

Met de gele route van het Gelderse hout loop je een achtje door het natuurgebied aan de rand van Lelystad. Dit natuurgebied wordt veel gebruikt door Lelystedelingen om te fietsen en te wandelen.

Deze korte wandelroute is mooi om te lopen als je in de buurt bent en een kleine wandeling wil maken. Je kan dichtbij parkeren en loopt vrijwel meteen het dichte bos in.

Een gedeelte van het de route gaat over grindpaden en een klein stukje over een rustige geasfalteerde weg. Je gaat echter ook over een zandpad dat bekend staat als het Henkepad.

Dit is wat mij betreft het mooiste pad van Lelystad. Het pad slingert door een zeer divers bos en is nooit blubberig, wat vaak een probleem is in de polder.

Over het Henkepad: In Lelystad gaat het verhaal rond dat er een wandelaar genaamd Henk regelmatig deze route door het bos nam. Toen der tijd was er echter nog geen officieel pad, maar doordat Henk regelmatig deze route nam, sleet er een route door het bos. Staatsbosbeheer zag dat het een mooie route was en besloot het vervolgens tot een volledig pad te maken. Mocht je in de buurt zijn, dan is deze wandelroute zeker de moeite waard. Al is het maar om het Henkepad te lopen

Mocht je in de buurt zijn, dan is deze wandelroute zeker de moeite waard. Al is het maar om het Henkepad te lopen.

Score

Algemene beoordeling

3 of 5 stars

Omgeving

3 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

3.5 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *