Kadoelerbosroute

3 of 5 stars

Aan de randen van Flevoland zijn een aantal prachtige bossen geplant. Een van deze bossen is het Kardoelerbos. Dit rustige bos nabij het Waterloopbos is een mooie plek om in alle rust te genieten van de natuur.

Tijdens deze route loop door het meest westerlijke gedeelte van dit bos, waarbij je ook een stuk van de weilanden en de dijk meeneemt. Daardoor is het een relatief afwisselende route.

Routebeschrijving

De route start iets voorbij de Voorstersluis. In de haakse bocht neem je de afslag waarna je vervolgens zo het parkeerterein op kan. Het gebied is redelijk afgelegen maar er rijd een bus over de kardoelerweg, dus ook met het openbaarvervoer is de route bereikbaar.

Vanaf het startpunt loop je eerst een klein stukje het bos in over het brede pad. Vervolgens neem het eerste pad links om verder het bos in te trekken. Flevolandse bossen zijn meestal erg drassig. Om de route begaanbaar te maken over de verschillende geulen zijn kleine bruggetjes gemaakt, wat de route een stuk avontuurlijker maakt.

Al snel kom je uit op een weiland, met een beetje geluk staan de Schotse Hooglanders dichtbij zodat je ze goed kunt bekijken. Na een stuk langs het weiland te hebben gelopen vervolgt de route zich weer door het bos. Je komt hier uiteindelijk weer uit op het brede pad, maar al snel ga je weer over slingerpaden door het bos.

Aan de andere kant kom je uit op de dijk, waar je een prachtig uitzicht hebt over het Vollenhover Kanaal. Vanaf dit punt loop je weer terug naar het startpunt. Het eerste stuk over de dijk en vervolgens verder door het bos. Uiteindelijk kom je weer uit op het brede pad, wat je vervolgens afloopt naar het startpunt.

Markering en paden

Het grootste gedeelte van deze wandelroute loop je over mooie smalle bospaadjes of over de dijk. Kleine delen gaan over het brede pad, maar gelukkig wordt dit snel afgewisseld door meer avontuurlijke paadjes. Goede waterdichte schoenen zijn een aanrader, aangezien dit bos aardig nat kan blijven na flinke regenval.

Het eerste deel van de route heb ik flink moeten zoeken waar ik heen moest. Je moet de eerste afslag van het brede pad meteen naar rechts. Dit staat alleen niet duidelijk op het bordje.

Beoordeling

Helaas vallen veel wandelroutes in Flevoland tegen. Het probleem is dat het lastig is om een mooie route te maken in productiebossen. Maar dit bos wordt beheerd door natuurmonumenten en is zeker de moeite waard. Mocht je in de buurt zijn, dan zou ik zeker aanraden om dit rondje eens te lopen!

Score

Algemene beoordeling

3 of 5 stars

Omgeving

3 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

3 of 5 stars

Route markering

2.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *