Rondje aap

3.5 of 5 stars

Vanaf de Kemphaan starten veel verschillende wandelroutes namelijk:

De Kemphaan is een prachtig gebied met tuinen, dieren en bossen. Daarom is het zeker de moeite waard om dit gebied eens te bezoeken. Het is toch wel een pareltje van de polder!

Routebeschrijving

Er is veel te beleven bij de Kemphaan. In deze routebeschrijving gaan we echter in meer detail op een van de wandelroutes die vanaf dit startpunt vertrekken. Dit is de wandelroute Rondje aap van 2.3 km.

Mocht je opzoek zijn naar een standaard wandelroute dan kun je deze beter overslaan. De wandelroute is namelijk speciaal aangelegd zodat je kan kijken naar het werk van Stichting Aap. Deze stichting houdt zich bezig met de opvang van apen die onder erbarmelijke omstandigheden hebben geleefd.

Tijdens deze wandelroute kan je de apen in de kooien zien slingeren. Je loopt er echter wel een stuk vanaf, dus het is zeker een aanrader om een verrekijker mee te nemen. Onderweg staan verschillende informatieborden waarin wordt uitgelegd wat de stichting allemaal doet.

Doe goede schoenen of zelfs laarzen aan als je deze route gaat lopen. Deze route kan namelijk erg blubberig worden, de kleibodem van de polder kan ook in de zomer lang nat blijven.

Over de Kemphaan

Stadslandgoed de Kemphaan is dé uitspanning van Almere waar je tal van buitenactiviteiten kan doen. Wat je hier kan doen is bijna te veel om op te noemen, maar hieronder een kleine opsomming:

  • Wandelen
  • Fietsen
  • Mountainbiken
  • Almere Jungle en Stichting Aap bezoeken
  • Klimmen in een klimpark
  • De stadsboerderij bezoeken
  • Kamperen op de Natuurcamping

De Kemphaan is eigenlijk een grote tuin met daaromheen allemaal activiteitencentra waar je van de natuur kan genieten op sportieve of rustige wijze. Er is genoeg te beleven, daarom hoef je van tevoren niet te beslissen wat je precies wilt gaan doen.

Ook is het leuk om hier met kinderen heen te gaan. Je zal snel merken dat het gebied eigenlijk te klein is om op een dag te verkennen. Mocht je een bierliefhebber zijn dan is het ook leuk om een kratje bier mee te nemen van de brouwerij op de Kemphaan.

Score

Algemene beoordeling

3.5 of 5 stars

Omgeving

3.5 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

3.5 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *