Dronten

Dronten

Dronten heeft geen natuurgebieden dit nationaal bekend staan zoals de Oostvaardersplassen. Toch is er prima te wandelen in Dronten. Doordat gemeente Dronten relatief dunbevolkt is, is er veel ruimte overgebleven voor natuur. In de meeste bossen zal het daarom ook erg rustig zijn, waardoor je goed alle geluiden van het bos in je op kan nemen.

Wandelroutekaart Dronten

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Dronten

Over wandelen in Dronten

De stad Dronten ligt zelf midden in de polder en wordt daarom omringt door weilanden. De natuurgebieden van Dronten zijn voornamelijk te vinden aan de randmeren (Veluwemeer, Drontermeer, Vossenmeer en Ketelmeer)

Aanrader – Harderbos

Het Harderbos ligt helemaal in het meest zuidelijke puntje van Dronten. Dit is een natuurgebied wat ontwikkeld wordt door Natuurmonumenten. Met een beetje geluk kom je ook nog Schotse hooglanders tegen. Er zijn twee wandelroutes uitgezet door dit natuurgebied:

Tips voor wandelen in Dronten

  • Trek waterdichte schoenen aan: als je niet in Flevoland woont dan zal het je verbazen hoelang de Flevolandse kleibodem nat blijft. In de bossen kan het soms zelfs na lange droogte alsnog nat blijven. Doe daarom altijd goede waterdichte schoenen aan en laarzen als het geregend heeft.
  • Neem wat te eten en drinken mee: de meeste routes zijn ver van de bewoonde wereld af, daarom kom je vaak geen horeca tegen onderweg. Vergeet daarom niet iets te eten en te drinken voor onderweg mee te nemen.
  • Pak ook eens de fiets: in Dronten is alles ruim opgezet, daarom kan je het gebied goed met de fiets verkennen. Hierdoor kan je op meerdere punten afstappen om een stukje te lopen. Met een beetje creativiteit kan je een leuke route langs de randmeren uitzetten.

De natuurbeheerders van Dronten

Vrijwel alle wandelroutes in Dronten zijn van Staatsbosbeheer. De enige uitzondering is de routes door het Harderbos, die zijn van Natuurmonumenten.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Flevoland