Knarvennenroute

3 of 5 stars

Midden in de Flevopolder ligt het Knarbos. Dit bos dankt zijn naam aan de Knardijk die recht door de Flevopolder gaat. Dit bos is uniek voor Lelystad doordat het er heel rustig is en behoorlijk groot is. Eigenlijk is het een verborgen wandelparel.

Routebeschrijving

De route start bij de parkeerplaats Knarbos Oost vanaf de parkeerplaats loop je direct het bos in om het rondje te lopen. Onderweg kom je een verscheidenheid aan bomen en wilde planten tegen. Je kan duidelijk zien dat dit bos echt zijn gang kan gaan. Geen lange rechte bomenrijen maar echt een mooi verwilderd bos.

De bossen wisselen zich af met mooie weides. Met een beetje geluk zie je hier wilde koeien grazen. In de winter kunnen gedeeltes van de weilanden onderwater staan, wat weer vogels aantrekt! Al met al genoeg tezien dus in het verdere ‘’saaie’’ polderlandschap.

Markering en paden

De gehele route is duidelijk gemarkeerd met blauwe paaltjes. Deze route is trouwens nergens anders op het internet te vinden (op de tijd dat deze tekst geschreven is). Dat komt omdat het Flevo-landschap niet een overzicht heeft van alle routes die zij beheerd.

De paden zijn afwisselend van betonnen fietspaden tot drassige paden over het veld. Goede waterdichte schoenen zijn in de winter geen overbodige luxe.

Bereikbaarheid

Helaas is deze route niet makkelijk bereikbaar met het openbaarvervoer. De dichstbijzijnde bushalte is bij de Larserweg en dat is nog enkele kilometers van de route vandaan. Met de Fiets is het vanuit Lelystad te fietsen, maar dat is wel een flinke tocht van ongeveer 14 kilometer.

Er is echter genoeg parkeerplek, dus de auto is altijd een goede optie!

Beoordeling

Ik vind zelf de Nederlandse bossen soms erg druk. Vooral als je op een mooie dag wandelt in het weekend dan heb je soms net het idee alsof je in de stad loopt. Dat is bij deze route absoluut niet het geval.

Omdat de route zo afgelegen is, is de kans groot dat je hier helemaal niemand tegenkomt. Toch is het natuurgebied wel de moeite waard. Daarom kan ik de route zeker aanraden, als je op zoek bent naar een route waar je echt even alleen in de natuur bent.

Score

Algemene beoordeling

3 of 5 stars

Omgeving

3 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

3.5 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *