Noord-Brabant

Noord-Brabant

Noord-Brabant, gelegen in het zuiden van Nederland, biedt een prachtig decor voor wandelliefhebbers. Met zijn gevarieerde landschappen, waaronder weelderige bossen, uitgestrekte heidevelden en charmante rivierdalen, is Noord-Brabant een ideale bestemming voor het verkennen van de natuur te voet.

Wandelroutekaart Noord-Brabant

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Noord-Brabant

Parkeerplaats Oosterhout

Over wandelen in Noord-Brabant

Een van de meest iconische wandelgebieden in Noord-Brabant is de Loonse en Drunense Duinen. Dit nationale park is bekend om zijn uitgestrekte zandvlaktes die doen denken aan een woestijnlandschap. Je kunt er wandelen over de zandduinen, door bossen en langs kronkelende paden. Het park is een paradijs voor natuurliefhebbers en biedt een unieke en indrukwekkende wandelervaring.

Voor liefhebbers van boswandelingen is de Kampina een aanrader. Dit natuurgebied bestaat uit uitgestrekte bossen, vennen en heidevelden. Terwijl je door de dichte bossen wandelt, kun je genieten van de rust en stilte van de natuur. Het gebied herbergt ook een gevarieerde flora en fauna, waaronder herten, dassen en talrijke vogelsoorten. Verken de goed gemarkeerde wandelpaden en laat je betoveren door de natuurlijke schoonheid van de Kampina.

Voor een combinatie van natuur en cultuur kun je de Brabantse Kempen verkennen. Dit gebied staat bekend om zijn uitgestrekte bossen, heidevelden en karakteristieke boerderijen. Je kunt er wandelen langs rustige landweggetjes, historische dorpen bezoeken en genieten van de landelijke sfeer. Het gebied biedt ook verschillende bewegwijzerde wandelroutes, zodat je gemakkelijk je weg kunt vinden en kunt genieten van de prachtige omgeving.

Noord-Brabant heeft ook een aantal mooie rivierdalen die perfect zijn voor wandelingen. Het dal van de Dommel, bijvoorbeeld, biedt schilderachtige uitzichten op kronkelende rivieren, groene weilanden en historische molens. Je kunt langs het water wandelen en genieten van het rustgevende geluid van stromend water. Vergeet niet om onderweg te stoppen bij gezellige cafés en restaurants om te genieten van lokale lekkernijen.

Zoek je een wandelroute dichtbij? Kies dan uit één van de steden/gemeentes van Noord-Brabant: