Bernheze

Bernheze

Het Brabantse Bernheze is een gemeente die veel te bieden heeft voor wandelliefhebbers. Het is een gebied dat rijk is aan natuur en historie en daarom erg geschikt om te voet te verkennen.

Wandelroutekaart Bernheze

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Bernheze

Over wandelen in Bernheze

Er zijn verschillende mooie wandelroutes in Bernheze te vinden, elk met hun eigen karakter. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een wandeling door het natuurgebied De Maashorst, dat zich uitstrekt over verschillende dorpen in de gemeente. Hier kun je genieten van de uitgestrekte bossen, heidevelden en stuifduinen. Ook is het mogelijk om te wandelen langs de Maas, waarbij je onderweg verschillende historische bezienswaardigheden tegenkomt, zoals kastelen en kerken.

Een andere aanrader is het natuurgebied De Bedafse Bergen. Dit gebied biedt een uniek landschap van zandduinen en heidevelden. Hier kun je prachtige wandelingen maken en genieten van de rust en stilte van de natuur.

Voor wie meer geïnteresseerd is in de historie van Bernheze, zijn er ook wandelroutes die langs verschillende monumenten en bezienswaardigheden voeren. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling maken langs de oude kerkdorpen van de gemeente, waarbij je onderweg langs historische kerken en boerderijen komt.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Noord-Brabant