Heeze-Leende

Heeze-Leende

De gemeente Heeze-Leende is een prachtige regio in het zuidoosten van Nederland, gelegen in de provincie Noord-Brabant. Deze regio biedt vele wandelmogelijkheden en staat bekend om zijn prachtige natuurgebieden.

Wandelroutekaart Heeze-Leende

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Heeze-Leende

Over wandelen in Heeze-Leende

Eén van de meest bekende natuurgebieden in de regio is het Leenderbos. Dit gebied is één van de grootste bosgebieden van Nederland en biedt wandelaars tal van wandelpaden om te ontdekken. Het Leenderbos is ook de thuisbasis van vele diersoorten, waaronder edelherten en wilde zwijnen.

Een andere populaire wandelbestemming in Heeze-Leende is de Stabrechtse Heide, een uitgestrekt heidegebied met een verscheidenheid aan planten en dieren. Dit gebied is het hele jaar door prachtig, met paarse heidebloemen in de zomer en een mystieke sfeer in de winter.

Een bezoek aan Heeze-Leende is niet compleet zonder een bezoek aan Kasteel Heeze. Het kasteel werd gebouwd in de 14e eeuw en is omgeven door prachtige tuinen en parken. Het kasteel biedt ook rondleidingen en evenementen aan die de geschiedenis en cultuur van de regio benadrukken.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Noord-Brabant