Drenthe

Drenthe

In de provincie Drenthe is veel natuur en historie bewaard gebleven. Daarom is deze rustige provincie een uitstekende wandelbestemming. Te midden van uitgestrekte groene velden, weelderige bossen en stille heidevelden, biedt Drenthe een waar wandelparadijs.

Wandelroutekaart Drenthe

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Drenthe

Over wandelen in Drenthe

Een van de meest populaire wandelgebieden in Drenthe is het Nationaal Park Dwingelderveld. Met zijn uitgestrekte heidevelden, vennen en bossen biedt dit park eindeloze mogelijkheden om te verkennen. Volg de goed gemarkeerde wandelpaden en geniet van de rust en stilte van de natuur om je heen. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want het park staat bekend om zijn prachtige landschappen en bijzondere flora en fauna.

Voor een historische wandeling kun je de Hunebedden in Drenthe verkennen. Deze prehistorische stenen monumenten zijn meer dan 5000 jaar oud en vormen een fascinerend onderdeel van de geschiedenis van de regio. Wandel langs de mysterieuze hunebedden en laat je verbeelding de vrije loop terwijl je je inleeft in het verleden.

Drenthe staat ook bekend om zijn vele pittoreske dorpen, waar je kunt genieten van charmante straatjes, historische gebouwen en gezellige terrasjes. Maak een wandeling door dorpen zoals Giethoorn, ook wel bekend als het “Venetië van het Noorden”, met zijn schilderachtige grachten en karakteristieke boerderijen. Of bezoek het schilderachtige Dwingeloo met zijn eeuwenoude kerk en gezellige dorpsplein.

Voor de natuurliefhebbers biedt het Drents-Friese Wold een prachtige omgeving om te verkennen. Dit nationale park, dat zich uitstrekt over de provincies Drenthe en Friesland, is een paradijs voor wandelaars. Ontdek de uitgestrekte bossen, zandverstuivingen en heidevelden terwijl je geniet van de rust en stilte van dit unieke natuurgebied.

Zoek je een wandelroute dichtbij? Kies dan uit één van de steden/gemeentes van Drenthe: