Bergeijk

Bergeijk

Bergeijk is een ideale plek om te wandelen. Het gebied is rijk aan natuur en biedt prachtige wandelroutes die geschikt zijn voor verschillende niveaus. Een van de hoogtepunten van de gemeente is het natuurgebied Plateaux-Hageven.

Wandelroutekaart Bergeijk

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Bergeijk

Over wandelen in Bergeijk

Het natuurgebied Plateaux-Hageven biedt een gevarieerd landschap van heidevelden, bossen en vennen. Het is een uitstekende plek om te genieten van de schoonheid van de natuur. Tijdens je wandeling kun je genieten van het adembenemende uitzicht over het gebied en verschillende wilde dieren spotten, zoals herten, vossen en verschillende vogelsoorten. Je kunt hier in alle rust en stilte ontspannen en genieten van de omgeving.

In Bergeijk zijn er diverse wandelmogelijkheden. Of je nu liever door de bossen wandelt, door het dorp loopt, of juist de uitgestrekte heidevelden verkent, er is voor iedereen wel een geschikte route te vinden. Bovendien kun je tijdens het wandelen ook genieten van de vele historische bezienswaardigheden van Bergeijk, zoals oude boerderijen, kerken en monumenten.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Noord-Brabant