Steenbergen

Steenbergen

Als je op zoek bent naar een mooie wandelbestemming, dan is Steenbergen zeker een bezoek waard. Deze stad in Noord-Brabant ligt aan de oevers van de Schelde en biedt tal van mogelijkheden voor wandelaars. Twee hoogtepunten van Steenbergen zijn de Dintelse Gorzen en Fort Henricus. Allebei zeer de moeite waard!

Wandelroutekaart Steenbergen

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Steenbergen

Over wandelen in Steenbergen

De Dintelse Gorzen is een uitgestrekt natuurgebied dat zich uitstrekt over een oppervlakte van meer dan 100 hectare. Het is een beschermd gebied waar je kunt genieten van prachtige uitzichten op de Schelde en het omringende landschap. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar die je door dit natuurgebied leiden. Het is ook mogelijk om hier vogels te spotten zoals de blauwborst, de roodborsttapuit en de wulp.

Een ander hoogtepunt van wandelen in Steenbergen is Fort Henricus. Dit fort werd gebouwd in de 17e eeuw en maakte deel uit van de West-Brabantse Waterlinie. Het is een prachtig bewaard gebleven vestingwerk met een rijke geschiedenis. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar die je langs Fort Henricus leiden, zodat je dit historische monument kunt bewonderen en meer te weten kunt komen over zijn geschiedenis.

Of je nu op zoek bent naar een ontspannen wandeling of een avontuurlijke tocht door de natuur, Steenbergen heeft voor elk wat wils. De Dintelse Gorzen en Fort Henricus zijn twee hoogtepunten die je niet mag missen tijdens je wandeling in deze prachtige omgeving.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Noord-Brabant