Eersel

Eersel

Natuurliefhebbers die op zoek zijn naar mooie wandelpaden en een gevarieerd landschap hoeven niet verder te zoeken dan de gemeente Eersel. Gelegen in de provincie Noord-Brabant, biedt Eersel wandelaars een prachtig en afwisselend landschap van bossen, velden en heidevelden.

Wandelroutekaart Eersel

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Eersel

Over wandelen in Eersel

Een van de beste plekken om te wandelen in Eersel is het natuurgebied Cartierheide. Dit gebied is ongeveer 170 hectare groot en biedt wandelaars een verscheidenheid aan wandelroutes om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar een korte wandeling of een langere wandeltocht, er is een route die aan jouw behoeften voldoet. Het natuurgebied is de thuisbasis van verschillende soorten planten en dieren, waaronder de zeldzame blauwe heide. Wandelaars kunnen genieten van het prachtige uitzicht op de heidevelden en bossen terwijl ze frisse lucht inademen en de stress van het dagelijks leven achter zich laten.

Naast natuurgebieden biedt Eersel ook andere interessante bezienswaardigheden voor wandelaars. Het dorp Steensel is bijvoorbeeld een prachtig historisch dorp met verschillende monumentale panden en mooie straten om doorheen te wandelen. Ook het dorp Knegsel biedt mooie wandelmogelijkheden. Wandelaars kunnen genieten van de rustige en schilderachtige omgeving van dit kleine dorp en genieten van het uitzicht op de omliggende velden en bossen.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Noord-Brabant