Valkenswaard

Valkenswaard

Valkenswaard is een prachtige bestemming om te genieten van de natuur. Het gebied is de thuisbasis van verschillende natuurgebieden, waaronder het Leenderbos en de Malpie, die uitstekende mogelijkheden bieden voor wandelen en wandeltochten.

Wandelroutekaart Valkenswaard

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Valkenswaard

Over wandelen in Valkenswaard

Het Leenderbos is een van de grootste bosgebieden in de regio en biedt een verscheidenheid aan paden die door het bos en langs beekjes en velden leiden. Het gebied is populair bij wandelaars vanwege de rustige omgeving en de mooie vergezichten. Tijdens je wandeling kun je verschillende dieren tegenkomen, zoals reeën, vossen en wilde zwijnen. Er zijn verschillende routes in het Leenderbos om uit te kiezen, van kort tot lang, afhankelijk van je niveau en interesses.

Een ander prachtig natuurgebied in de buurt van Valkenswaard is de Malpie. Dit gebied is onderdeel van het Leenderbos en bestaat uit uitgestrekte heidevelden en vennen. Het is een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers, met verschillende paden die door het gebied leiden. Tijdens je wandeling kun je genieten van prachtige vergezichten en diverse diersoorten spotten, waaronder de zeldzame boomkikker en ijsvogel.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Noord-Brabant