Loon op Zand

Loon op Zand

De gemeente Loon op Zand kent erg veel natuurgebieden en is daarom uitstekend wandelgebied. Deze gemeente is gelegen in de provincie Noord-Brabant en biedt diverse natuurgebieden om te verkennen, waaronder Huis ter Heide en de Loonse en Drunense Duinen.

Wandelroutekaart Loon op Zand

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Loon op Zand

Over wandelen in Loon op Zand

Natuurgebied Huis ter Heide is een prachtig natuurgebied dat bekend staat om zijn uitgestrekte heidevelden, zandverstuivingen en vennen. Hier kun je heerlijk wandelen door het afwisselende landschap, waarbij je onderweg vele plant- en diersoorten kunt tegenkomen. Het gebied is tevens een belangrijk broedgebied voor verschillende vogels.

Een andere bijzondere wandellocatie in de omgeving van Loon op Zand zijn de Loonse en Drunense Duinen. Dit is een groot stuifzandgebied dat zich uitstrekt over de gemeenten Loon op Zand, Waalwijk en Heusden. Het gebied staat bekend om zijn uitgestrekte zandvlaktes, duinen en heidevelden. Hier kun je eindeloos dwalen over de vele wandelpaden en genieten van het bijzondere landschap.

Het natuurgebied biedt verschillende wandelroutes die variëren in lengte en moeilijkheidsgraad. Zo kun je kiezen voor een korte wandeling van een paar kilometer, maar ook voor een lange wandeling van enkele uren. Onderweg kom je langs verschillende bezienswaardigheden, zoals het uitkijkpunt de Roestelberg, het bezoekerscentrum en het natuurbad.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Noord-Brabant