Aa en Hunze

Aa en Hunze

Wandelen in Drenthe is een ervaring op zich. Er is genoeg te ontdekken en te genieten in de prachtige natuur van deze provincie. Een van de gebieden waar je kunt genieten van mooie wandelroutes is de gemeente Aa en Hunze. Hier vind je diverse gebieden met unieke landschappen, zoals heidevelden, bossen en rivieren. Het is dan ook een ideale plek voor wandelaars die op zoek zijn naar een mooie wandelervaring in de natuur.

Wandelroutekaart Aa en Hunze

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Aa en Hunze

Over wandelen in Aa en Hunze

Een prachtig natuurgebied om te wandelen is het Balloërveld, een uitgestrekte heidevlakte met mooie wandelpaden en een rijke flora en fauna. Je kunt er diverse soorten vogels en andere dieren spotten, zoals reeën en hazen. Ook de Hunze, een kronkelende rivier, is een prachtig gebied om te wandelen. Langs de oevers vind je mooie wandelroutes en kun je genieten van de rust en stilte van het water.

Een ander bijzonder gebied in de gemeente Aa en Hunze is het Drentsche Aa gebied, dat deels ook in andere gemeenten ligt. Dit is een gebied met een rijke geschiedenis en een grote variëteit aan landschappen. Er zijn mooie wandelroutes langs de beekdalen, door de bossen en langs oude boerderijen en hunebedden. Het Drentsche Aa gebied is ook een ideale plek om te genieten van de rust en stilte van de natuur.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Drenthe