Borger-Odoorn

Borger-Odoorn

In het mooie Drenthe vind je de gemeente Borger-Odoorn, een ideale plek om te genieten van prachtige wandelingen. Een bijzondere locatie om te wandelen is het bosrijke gebied bij het Buitencentrum Boomkroonpad. Hier kun je verschillende wandelroutes verkennen en volledig opgaan in de rust en stilte van de natuur.

Wandelroutekaart Borger-Odoorn

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Borger-Odoorn

Over wandelen in Borger-Odoorn

Een populaire route is de wandeling over het Boomkroonpad zelf, een bijzonder pad hoog tussen de boomtoppen. Het uitzicht vanaf hier is spectaculair en je krijgt een uniek perspectief op het bos. Daarnaast zijn er diverse andere wandelroutes vanaf het Buitencentrum, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een korte wandeling van een paar kilometer, of een lange wandeling van meer dan tien kilometer.

Tijdens het wandelen in Borger-Odoorn kom je langs prachtige beekdalen, uitgestrekte bossen en heidevelden. Ook zijn er diverse dieren te spotten, zoals reeën, vossen en eekhoorns. Voor vogelliefhebbers is het gebied rondom het Buitencentrum Boomkroonpad een bijzondere plek, met diverse zeldzame vogelsoorten die er leven.

Bij het Buitencentrum kun je ook terecht voor diverse wandelkaarten en andere informatie over het gebied. Zo kun je de wandelroutes goed voorbereiden en er een mooie wandelervaring van maken. Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of gewoon lekker wilt genieten van de natuur, het bosrijke gebied rondom het Buitencentrum Boomkroonpad is zeker een bezoekje waard.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Drenthe