De Wolden

De Wolden

De Wolden is een schitterend gebied om te voet te verkennen. Dit natuurreservaat in het zuidwesten van Drenthe biedt wandelaars een diversiteit aan landschappen en paden. Van uitgestrekte heidevelden tot groene bossen, kronkelende riviertjes en authentieke Drentse dorpjes, er is voor elk wat wils.

Wandelroutekaart De Wolden

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in De Wolden

Over wandelen in De Wolden

Wandel door het prachtige Reestdal, een van de mooiste beekdalen van Nederland. Hier kun je genieten van de rust en stilte van de natuur terwijl je langs oude boerderijen en landgoederen loopt. Of wandel door de Drentse Hooglanden en ontdek de uitgestrekte heidevelden, bossen en vennetjes met schitterende vergezichten over het landschap. Vergeet niet te stoppen bij oude grafheuvels en hunebedden die herinneren aan de prehistorische bewoners van deze streek.

Voor de langeafstandswandelaars is er het Drenthepad, dat door heel Drenthe loopt, waaronder De Wolden. Deze route voert je langs alle hoogtepunten van de provincie, van de Hunebed Highway tot het Dwingelderveld. De totale afstand van deze route is ongeveer 324 kilometer, dus het is een uitdaging voor de echte wandelaars.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Drenthe