Midden-Drenthe

Midden-Drenthe

De gemeente Midden-Drenthe is een prachtige regio om te voet te verkennen. Met uitgestrekte bossen, heidevelden en rivieren biedt het gebied een diversiteit aan landschappen en wandelroutes.

Wandelroutekaart Midden-Drenthe

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Midden-Drenthe

Over wandelen in Midden-Drenthe

Een van de hoogtepunten van deze regio zijn de twee nationale parken, het Dwingelderveld en het Drents-Friese Wold. Het Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van Europa en biedt schitterende vergezichten over het landschap. Het Drents-Friese Wold is een uitgestrekt bosgebied met een rijke flora en fauna, waaronder wilde zwijnen en reeën.

Daarnaast zijn er ook tal van mooie wandelroutes te vinden in de gemeente Midden-Drenthe zelf. Zo kun je bijvoorbeeld wandelen door het natuurgebied Het Witte Zand, dat bekend staat om zijn zandverstuivingen en heidevelden. Of wandel langs de Oranjekanaalzone, waar je kunt genieten van rustige wandelpaden langs het water en door het groen.

Een andere bezienswaardigheid in de gemeente Midden-Drenthe zijn de hunebedden. Deze prehistorische graven zijn te vinden in de omgeving van Borger en zijn een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van deze regio.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Drenthe