Emmen

Emmen

Emmen en omgeving bieden volop mogelijkheden voor wandelaars. Van de uitgestrekte bossen en heidevelden tot de prachtige meren en rivieren, er is voor elk wat wils. Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in deze regio zijn de hunebedden.

Wandelroutekaart Emmen

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Emmen

Boermarkeweg

Over wandelen in Emmen

De hunebedden zijn prehistorische graven en zijn een van de oudste monumenten van Nederland. In de omgeving van Emmen zijn verschillende hunebedden te vinden, zoals het grootste hunebed van Nederland in Borger. Dit hunebed is maar liefst 22 meter lang en bevat 47 zwerfstenen. Ook het Hunebedcentrum in Borger is een bezoekje waard om meer te leren over de geschiedenis van deze monumenten.

Naast het bewonderen van de hunebedden, zijn er in Emmen en omgeving tal van mooie wandelroutes te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld wandelen door het prachtige natuurgebied Bargerveen, een van de laatste hoogveengebieden van Nederland. Hier kun je genieten van de rust en stilte van de natuur, terwijl je zeldzame planten en dieren spot.

Ook de Emmerdennen is een geliefd wandelgebied. Hier kun je wandelen door bossen en langs heidevelden en vennen. Vergeet niet om even te stoppen bij het uitzichtpunt op de Noordbargeres, waar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Drenthe