Coevorden

Coevorden

Coevorden is een mooie stad en gemeente in de provincie Drenthe en biedt verschillende wandelmogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling maken door het centrum van Coevorden en genieten van de historische gebouwen en de prachtige vestingwerken. Ook kun je wandelen langs de oevers van het riviertje de Coevorden-Piccardie en genieten van het groene landschap.

Wandelroutekaart Coevorden

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Coevorden

Over wandelen in Coevorden

Het Vechtdal en haar omgeving is ook een prachtige plek om te wandelen. Het gebied staat bekend om zijn mooie bossen, heidevelden en rivieren. Onderweg kun je verschillende pittoreske dorpjes en historische bezienswaardigheden tegenkomen. Kasteel Rechteren en de oude havezate De Oldenhof zijn hier goede voorbeelden van.

Ten slotte loopt het Pieterpad, een bekende langeafstandswandeling, ook door Coevorden. Tijdens deze wandeling kom je langs diverse landschappen, van uitgestrekte weilanden tot bossen en heidevelden.

Al met al biedt Coevorden en haar omgeving talloze mogelijkheden voor wandelaars. Of je nu geïnteresseerd bent in de historie van de stad of de prachtige natuur wilt verkennen, er is voor elk wat wils.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Drenthe