Nationaal Park Drents-Friese Wold

Deze route staat bekend onder verschillende namen, zoals Berkenheuvel wandeling, Wapserveen wandeling en Wandelroute Nationaal Park Drents-Friese Wold. Deze namen verwijzen echter allemaal naar dezelfde route die start vanaf het startpunt. De route volg je aan de hand van de gele paaltjes.

Routebeschrijving

Direct bij het startpunt is de natuur al mooi. Vanaf het startpunt loop je eerst langs de bosweg. Dit stuk is het minst indrukwekkende stuk van de route, gelukkig ga je na een paar honderd meter een smaller zijpad op. Vanaf hier loop je steeds verder de bewoonde wereld uit en het dichte bos in.

In het bos loop je groot en deels over onverharde en smalle paden. De route is behoorlijk glooiend voor Drentse begrippen, wat de route toch iets zwaarder maakt dan je zou denken.

Onderweg kom je een aantal bezienswaardigheden tegen die de geschiedenis in het bos vertellen. Zoals een herdenkingspunt van de voormalige beheerder van het gebied, hunebedden en een onderduikershol.

Over Nationaal Park Drents-Friese Wold

Het nationaal park Drents-Friese Wold is mogelijk een van de mooiste natuurgebieden van Drenthe. Dit natuurgebied is verassend glooiend. Dat komt omdat het terrein voorheen kaal was waardoor er grootschalige zandverstuivingen waren. De voormalige eigenaren van het gebied hebben daarom een bos geplant wat door de jaren heen is ontwikkeld tot een prachtig natuurgebied.

Het nationaal park Drents-Friese Wold is zeker een bezoek waard. De afwisselende natuur, het glooiende landschap en de geschiedenis die je in het bos terug kan zien, maakt deze wandelroute erg bijzonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *