Tynaarlo

Tynaarlo

Wandelen in de gemeente Tynaarlo is een geweldige manier om te genieten van de natuur en cultuur van deze prachtige regio. Er zijn tal van wandelroutes die je langs de mooiste plekken voeren, waaronder diverse bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te ontdekken.

Wandelroutekaart Tynaarlo

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Tynaarlo

Over wandelen in Tynaarlo

Een van deze bezienswaardigheden is Landgoed De Braak, gelegen in het noorden van de gemeente. Dit 300 hectare grote landgoed is eigendom van de familie Van Vredenburch en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw. Hier vind je uitgestrekte bossen, open weiden en een meanderende beek die het landschap verrijkt. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet die je langs de mooiste plekjes van het landgoed voeren, zoals het Vredenburchpad en het Torenvijverpad.

Maar er zijn nog veel meer bezienswaardigheden in de gemeente Tynaarlo die een bezoekje waard zijn. Zo kun je een wandeling maken langs de Drentsche Aa, een uniek stroomdalgebied met een rijke flora en fauna. Of bezoek de Bartje-toren in het dorpje Grolloo, een 35 meter hoge uitkijktoren die je een prachtig uitzicht biedt over de omgeving.

Een andere aanrader is het Noordsche Veld, een uitgestrekt heidegebied waar je kunt wandelen en genieten van de rust en stilte van de natuur. Hier vind je ook de prehistorische hunebedden, die een belangrijke rol spelen in de geschiedenis van de regio.

Ten slotte is het ook de moeite waard om een bezoek te brengen aan het Zuidlaardermeer, het grootste meer van de provincie Drenthe. Hier kun je wandelen langs de oevers van het meer, fietsen door de omliggende bossen of genieten van een boottochtje over het water.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Drenthe