Noordenveld

Noordenveld

Natuurliefhebbers zullen zeker genieten van wandelen in Noordenveld, een prachtige gemeente in het noorden van Drenthe. Met een gevarieerd landschap van bossen, heidevelden, meren en rivieren, biedt het gebied tal van mooie wandelroutes die geschikt zijn voor alle niveaus.

Wandelroutekaart Noordenveld

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Noordenveld

Over wandelen in Noordenveld

Een van de hoogtepunten van deze regio is het Nationaal Park Drentsche Aa. Dit park wordt gekenmerkt door een afwisselend landschap van stroomdalen, essen, bossen en heidevelden. Hier kun je heerlijk wandelen langs de kronkelende riviertjes en de mooie vergezichten bewonderen.

Daarnaast is het Landgoed Mensinge een bezoek waard. Dit historische landgoed biedt mooie wandelpaden door een prachtige parktuin en langs de vijvers en waterpartijen. Ook het bijbehorende koetshuis is een bezoekje waard.

Voor de liefhebbers van geschiedenis zijn er in Noordenveld ook tal van mooie wandelroutes te vinden langs archeologische bezienswaardigheden, zoals de hunebedden bij Zeijen. Deze prehistorische graven zijn een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van deze regio en bieden een bijzonder kijkje in het verleden.

Een andere aanrader is de wandeling langs de Leekstermeerplassen. Dit natuurgebied bestaat uit een uitgestrekt merengebied met rietkragen en moerasbosjes. Hier kun je genieten van de rust en stilte van de natuur, terwijl je uitkijkt over het water.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Drenthe