Berg en Dal

Berg en Dal

De gemeente Berg en Dal is een van mijn favoriete gemeentes om te wandelen. Het glooiende landschap in combinatie met dichte bossen kom je nergens anders in Nederland tegen. Voor mij voelt Berg en Dal aan als een stukje Ardennen in eigen land.

Wandelroutekaart Berg en Dal

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Berg en Dal

Over wandelen in Berg en Dal

Een van de hoogtepunten van wandelen in Berg en Dal is het uitzicht op de omgeving. De heuvels bieden prachtige panorama’s en er zijn veel rustpunten om even bij te komen en van het uitzicht te genieten. Ook zijn er onderweg veel bezienswaardigheden, zoals het natuurgebied de Ooijpolder, de Duivelsberg, en de Zevenheuvelenweg.

Als je op zoek bent naar een uitdaging, dan is de N70-route zeker de moeite waard. Deze route van ongeveer 15 kilometer is uitdagend vanwege de hoogteverschillen, maar biedt een spectaculair uitzicht op de omgeving. Maar er zijn ook veel andere wandelroutes om te verkennen, zoals de Ooijpolder route, waar je langs rivieren, weiden en weilanden loopt.

Verken ook de lokale dorpjes, zoals Beek, met zijn oude boerderijen en pittoreske straatjes. Of ontdek historische gebouwen, zoals het Kasteel van Ubbergen en de ruïnes van het Kasteel van Berg en Dal.

Kortom, Berg en Dal is een ideale bestemming voor wandelaars die willen genieten van de natuur en de omgeving willen verkennen. Met de variatie in landschap en routes is er voor iedereen wel een geschikte wandeling te vinden.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Gelderland