Zuid-Holland

Zuid-Holland

Zuid-Holland, een betoverende provincie in Nederland, biedt een schat aan mogelijkheden voor wandelaars. Of je nu houdt van ontspannende natuurwandelingen of het verkennen van levendige steden en historische dorpen, Zuid-Holland heeft voor elke wandelliefhebber iets te bieden.

Wandelroutekaart Zuid-Holland

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Zuid-Holland

Volgerland

Over wandelen in Zuid-Holland

Een van de meest bijzondere natuurgebieden in Zuid-Holland is het Nationaal Park Hollandse Duinen. Dit park omvat uitgestrekte duinen, stranden en bossen, en biedt talloze mogelijkheden voor prachtige wandelingen. Terwijl je door de duinen struint, kun je genieten van het unieke landschap, de frisse zeelucht en het uitzicht op de Noordzee.

Een andere natuurlijke parel in Zuid-Holland is de Biesbosch, een uitgestrekt zoetwatergetijdengebied met kreken, rietvelden en moerassen. Dit unieke wetland is een paradijs voor vogels en andere dieren. Wandelen door de Biesbosch geeft je de mogelijkheid om het rijke ecosysteem te ontdekken, te genieten van de stilte van de natuur en misschien zelfs een bever of zeearend te spotten.

Voor een combinatie van natuur en historie kun je de prachtige molengebieden van Kinderdijk verkennen. Dit UNESCO-werelderfgoed bestaat uit negentien iconische windmolens die al eeuwenlang het landschap sieren. Het gebied biedt mooie wandelpaden langs de molens en kanalen, en geeft je een kijkje in het verleden van Nederland.

Naast deze specifieke gebieden zijn er ook veel groene parken en tuinen in Zuid-Holland waar je kunt wandelen en ontspannen te midden van de natuur. Het Westbroekpark in Den Haag, bijvoorbeeld, is een prachtig park met kleurrijke bloembedden, waterpartijen en schilderachtige wandelpaden. Ook de Japanse Tuin in Clingendael is een populaire bestemming met zijn serene sfeer en traditionele Japanse ontwerp.

Kortom, Zuid-Holland biedt een verscheidenheid aan natuurlijke pracht die wandelaars zal betoveren. Of je nu de duinen wilt verkennen, de schoonheid van wetlands wilt ervaren of wilt wandelen langs historische molens, Zuid-Holland heeft genoeg te bieden voor liefhebbers van natuurwandelingen. Trek je wandelschoenen aan en ontdek de adembenemende natuurlijke schatten van deze provincie.

Zoek je een wandelroute dichtbij? Kies dan uit één van de steden/gemeentes van Zuid-Holland: