Krimpenerwaard

Krimpenerwaard

De Krimpenerwaard is een prachtig gebied voor wandelaars die willen genieten van het Nederlandse platteland. Dit uitgestrekte veenweidegebied is omringd door rivieren en biedt vele wandelpaden door groene weiden, oude boerderijen en karakteristieke dijken.

Wandelroutekaart Krimpenerwaard

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Krimpenerwaard

Parkeerplaats Krimpenerhout

Over wandelen in Krimpenerwaard

Een van de hoogtepunten van wandelen in de Krimpenerwaard is het Krimperhout. Dit mooie natuurgebied ligt tussen de Krimpenerwaard en de Lek en biedt vele kilometers aan wandelpaden door dichte bossen, langs kleine meertjes en door open velden met bloeiende bloemen.

De wandelpaden in het Krimperhout variëren van korte wandelingen tot langere dagtochten. Onderweg kom je langs verschillende uitzichtpunten waar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Ook kun je in het Krimperhout verschillende diersoorten tegenkomen zoals konijnen, hazen, vogels en soms zelfs een ree.

Maar niet alleen het Krimperhout biedt mooie wandelroutes. Ook de omliggende dijken en polders zijn perfect om te verkennen. Hier wandel je langs kronkelende rivieren, oude molens en groene weiden met grazende koeien en schapen.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Zuid-Holland