Brielle

Brielle

Gelegen aan de oevers van het Brielse Meer in de provincie Zuid-Holland, is Brielle een historische stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw. Wellicht ken je Brielle nog uit de Geschiedenis lessen. De gefortificeerde plaats heeft namelijk een zeer belangrijke rol gespeeld in de 80 jarige oorlog.  Het is een ideale plek om te wandelen en de stad en de omliggende natuur te verkennen.

Wandelroutekaart Brielle

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Brielle

Over wandelen in Brielle

Wandelend door de oude straten van Brielle kun je genieten van de prachtige oude gebouwen en monumenten die de stad rijk is. Langs de vestingwerken en stadsmuren waan je jezelf terug in de tijd en kun je je voorstellen hoe de stad er vroeger uit zag.

In de natuur rondom Brielle kun je ook heerlijk wandelen. Het Brielse Meer biedt tal van mogelijkheden voor een mooie wandeling langs het water. Het meer is ontstaan door de aanleg van de Brielse Maasdam, een dam die de Nieuwe Waterweg afsnijdt van het Brielse Meer. Het meer is ongeveer 3,5 km breed en 7 km lang, en biedt vele mogelijkheden voor watersport en recreatie.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Zuid-Holland