Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn is een mooie gemeente gelegen in het Groene Hart van Nederland. Het omvat niet alleen de stad Alphen aan den Rijn zelf, maar ook diverse omliggende dorpen en natuurlijke gebieden.

Wandelroutekaart Alphen aan den Rijn

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Alphen aan den Rijn

Over wandelen in Alphen aan den Rijn

Een van de beste manieren om te genieten van de natuurlijke schoonheid van deze gemeente is door een wandeling te maken in het natuurgebied Bentwoud.

Bentwoud is een relatief nieuw natuurgebied, dat zich uitstrekt over verschillende gemeenten in de Randstad. Het gebied is voornamelijk bedekt met jonge bossen en biedt talloze wandelpaden die ideaal zijn voor een ontspannen wandeling of een stevige wandeltocht. Het Bentwoud is een geweldige plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van de natuurlijke omgeving.

Het natuurgebied Bentwoud is een van de grootste aangeplante bossen van Nederland en is inmiddels uitgegroeid tot een waardevol recreatiegebied voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Het gebied is gevarieerd met diverse bomen, struiken en planten. Het is ook een belangrijk broedgebied voor diverse vogelsoorten. Tijdens de wandeling kun je genieten van de frisse lucht, de rustgevende omgeving en de vele verschillende soorten vogels die je kunt spotten.

Naast het Bentwoud zijn er ook andere prachtige natuurgebieden in Alphen aan den Rijn, zoals het Zegerslootgebied en het Gouwebos. Het Zegerslootgebied is een uitgestrekt recreatiegebied met een groot meer waar je kunt zwemmen, zeilen of kanoën. Daarnaast zijn er tal van wandel- en fietspaden en kun je er zelfs golfen. Het Gouwebos is een bosgebied aan de rand van de stad met verschillende wandel- en fietsroutes en een mooie vijver waar je kunt picknicken.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Zuid-Holland