Katwijk

Katwijk

Veel mensen kennen Katwijk van de mooie zandstranden. Katwijk aan zee is daarom een zeer populair startpunt voor een mooie strandwandeling. Ook een wandeling langs de rijn en het historische centrum is zeer de moeite waard.

Wandelroutekaart Katwijk

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Katwijk

Over wandelen in Katwijk

Een van de hoogtepunten van wandelen in Katwijk is het strand. Het lange zandstrand biedt kilometerslange wandelpaden met uitzicht op de Noordzee. Hier kun je genieten van de frisse zeelucht terwijl je langs de prachtige kustlijn loopt. Ook de duinen achter het strand bieden prachtige wandelroutes, waarbij je de lokale flora en fauna kunt ontdekken.

Naast het strand heeft Katwijk ook een historisch centrum dat een bezoek waard is. Hier vind je historische gebouwen zoals de Oude Kerk, de Vuurbaak en het Raadhuis. De wandelroutes door het stadscentrum voeren je langs deze bezienswaardigheden en geven je een gevoel van de rijke geschiedenis van de stad.

Voor een unieke wandelervaring kun je de Ommetjes van Katwijk verkennen. Dit zijn korte wandelroutes die je langs de verborgen plekjes van de stad voeren. Het zijn perfecte wandelroutes voor een ochtendwandeling of een middagwandeling met het gezin.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Zuid-Holland