Delft

Delft

De stad die voornamelijk bekent staat om de technische universiteit en de blauwwitte tegeltjes heeft verassend veel natuur. Je zou misschien zeggen dat er tussen Amsterdam en Rotterdam niet veel natuur over kan zijn. Toch liggen er in dit gebied verschillende mooie routes die zeker de moeite waard zijn!

Wandelroutekaart Delft

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Delft

Over wandelen in Delft

Het Abswoudse bos is een prachtig natuurgebied ten westen van Delft. Het bos is aangelegd op voormalige landbouwgrond en biedt nu een prachtig en gevarieerd landschap van bomen, struiken en weiden. Het is een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers.

Wandelend door het Abswoudse bos kun je genieten van de rust en stilte van de natuur. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving. Er zijn veel wandelroutes beschikbaar, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. Je kunt door de dichte bossen en open weiden wandelen en onderweg verschillende planten- en diersoorten ontdekken.

Een ander mooi gebied om te verkennen is de Ackerdijkse polder, een oud veengebied dat grotendeels onder zeeniveau ligt en omgeven is door dijken. Hier kun je genieten van de rust en stilte van het platteland terwijl je langs mooie boerderijen en weilanden wandelt. Ook kun je verschillende vogelsoorten spotten die hier leven, waaronder de grutto, de tureluur en de kievit.

En natuurlijk mag je de Ackerdijkse plassen niet missen, deze kleine plassen zijn ontstaan door turfwinning in de 17e eeuw. Het gebied is uitgegroeid tot een belangrijk vogelreservaat met verschillende soorten vogels zoals de lepelaar, de aalscholver en de wilde eend.

Al met al bieden de Ackerdijkse polder, het Abswoudse bos en de Ackerdijkse plassen een geweldige kans om de natuurlijke schoonheid van Delft en haar omgeving te ontdekken. Het zijn ideale bestemmingen voor wie houdt van wandelen, fietsen of gewoon lekker ontspannen in de natuur.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Zuid-Holland