Wassenaar

Wassenaar

Met zijn uitgestrekte duingebieden en weelderige bossen is Wassenaar een ideale bestemming voor wie houdt van wandelen en de natuur. Een van de populaire wandelgebieden in Wassenaar is Lentevreugd, gelegen aan de noordkant van Wassenaar. Lentevreugd is een voormalig boerenland dat nu wordt beheerd door Staatsbosbeheer en is omgevormd tot een natuurgebied met open weides, rietvelden, en bosranden.

Wandelroutekaart Wassenaar

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Wassenaar

Over wandelen in Wassenaar

Wandelen in Lentevreugd is een verademing voor zowel de lokale bewoners als voor toeristen die de drukte van de stad willen ontvluchten. De rustige paden bieden een serene omgeving waar je kunt genieten van het gefluit van vogels en het ruisen van de bomen. De verschillende uitkijkpunten in Lentevreugd bieden prachtige uitzichten over het landschap en de diverse flora en fauna.

Een van de hoogtepunten van Lentevreugd is de Schotse Hooglanders die er grazen. Deze majestueuze dieren zijn niet alleen een mooie bezienswaardigheid, maar ze dragen ook bij aan het natuurbeheer van het gebied. Door het grazen van de Schotse Hooglanders blijft het landschap open en kunnen zeldzame planten en dieren zich handhaven.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Zuid-Holland