Zeeland

Zeeland

Zeeland, gelegen in het zuidwesten van Nederland, is een waar paradijs voor wandelaars. Met zijn uitgestrekte stranden, schilderachtige duinen, rustige polders en pittoreske dorpjes biedt deze provincie een prachtige omgeving om te verkennen te voet.

Wandelroutekaart Zeeland

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Zeeland

Over wandelen in Zeeland

Een van de meest populaire wandelbestemmingen in Zeeland is natuurlijk het strand. Met kilometers lange zandstranden langs de Noordzee is er volop ruimte om te wandelen en te genieten van de frisse zeelucht. Je kunt langs de kustlijn wandelen, je voeten in het water laten bungelen en genieten van het geluid van de golven. Bovendien zijn er langs de kust vaak duingebieden waar je doorheen kunt wandelen en kunt genieten van het uitzicht op zee.

Voor een meer landelijke ervaring kun je de polders van Zeeland verkennen. Deze uitgestrekte vlaktes zijn bezaaid met boerderijen, kronkelende dijken en kanalen. Het is een perfecte omgeving voor ontspannende wandelingen te midden van groene weilanden en grazende schapen. Je kunt de rust van het platteland ervaren en genieten van het weidse uitzicht over het typisch Zeeuwse landschap.

Naast natuurlijke schoonheid heeft Zeeland ook een rijke geschiedenis en cultuur die je kunt ontdekken tijdens wandelingen door historische steden en dorpen. De stad Middelburg, bijvoorbeeld, is een juweel van de provincie, met zijn smalle straatjes, oude gebouwen en prachtige grachten. Een wandeling door het historische centrum geeft je een kijkje in het verleden van Zeeland.

Een andere bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens je wandelavonturen in Zeeland is de Deltawerken. Deze indrukwekkende waterkeringen beschermen het gebied tegen overstromingen en hebben een grote rol gespeeld in de geschiedenis van Nederland. Je kunt langs de dijken wandelen en de imposante constructies bewonderen, terwijl je leert over de techniek en het belang ervan.

Voor natuurliefhebbers is het Nationaal Park Oosterschelde een must-visit. Dit uitgestrekte natuurgebied bestaat grotendeels uit water, met getijdengebieden, slikken, schorren en kreken. Er zijn diverse wandelpaden die je langs de kust en door de natuurlijke habitats van talloze planten- en diersoorten leiden. Het park biedt een unieke mogelijkheid om de rijke biodiversiteit van Zeeland te ervaren.

Zoek je een wandelroute dichtbij? Kies dan uit één van de steden/gemeentes van Zeeland: