Zuidplas

Zuidplas

Als je houdt van wandelen in een gebied met een gevarieerd landschap van polders, meren en rivieren, dan is Zuidplas een prachtige bestemming in Zuid-Holland. Dit gebied biedt vele mogelijkheden om te wandelen en te genieten van de natuur.

Wandelroutekaart Zuidplas

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Zuidplas

P-plaats Willem-Alexanderbaan

Over wandelen in Zuidplas

Een van de hoogtepunten van Zuidplas is het recreatiegebied de Rottemeren. Dit gebied bestaat uit verschillende meren en biedt vele wandelpaden die langs het water en door de natuur lopen. Tijdens het wandelen kun je genieten van prachtige uitzichten op de meren en de omringende landschappen.

Ook de Eendrachtspolder is de moeite waard. Dit gebied biedt verschillende wandelpaden langs de polder, door weilanden en langs kleine slootjes. Tijdens het wandelen kun je genieten van prachtige uitzichten en de vele wilde dieren die er leven, zoals vogels en hazen.

Naast de Rottemeren en het Eendrachtspolder, biedt Zuidplas ook het charmante dorpje Moordrecht. Dit historische dorp heeft een prachtige kerk en gezellige straatjes vol met oude huizen. Het is een perfecte plek om even uit te rusten en te genieten van een kopje koffie of thee na een lange wandeling.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Zuid-Holland