Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is een prachtig gebied om te wandelen, gelegen in het midden van Nederland. Het gebied is uitgestrekt en biedt vele mooie wandelroutes door bossen, heidevelden en langs zandverstuivingen.

Wandelroutekaart Utrechtse Heuvelrug

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Utrechtse Heuvelrug

Over wandelen in Utrechtse Heuvelrug

Een van de mooiste wandelgebieden op de Utrechtse Heuvelrug is het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Hier kun je genieten van de rust en stilte van de natuur, terwijl je wandelt door de uitgestrekte bossen en over de glooiende heuvels. Het park heeft verschillende wandelroutes, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad, waardoor er voor elk wat wils is.

Een andere mooie wandelroute op de Utrechtse Heuvelrug is het prachtige gebied rondom het dorpje Amerongen. Hier kun je wandelen door de bossen en langs de oevers van de Nederrijn. Ook kun je het kasteel van Amerongen bezoeken, een van de mooiste kastelen van Nederland.

Naast deze routes zijn er nog vele andere mooie wandelgebieden op de Utrechtse Heuvelrug, zoals de Kaapse Bossen, het Leersumse Veld en het Doornse Gat. Het gebied biedt volop mogelijkheden om te wandelen en te genieten van de prachtige natuur.

Kortom, de Utrechtse Heuvelrug is een ideale bestemming voor wandelliefhebbers. Met zijn uitgestrekte bossen, glooiende heuvels en mooie wandelroutes is er voor elk wat wils. Geniet van de rust en stilte van de natuur en ontdek de prachtige wandelgebieden van de Utrechtse Heuvelrug.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Utrecht