Laarzenpad Amerongse Bovenpolder

2.5 of 5 stars

Amerongen ligt aan de rand van het natuurgebied De Utrechtse Heuvelrug. Wat mij betreft is dit een van de mooiste natuurgebieden in Utrecht. Ook staat het in mijn top 10 mooiste natuurgebieden in Nederland.

Toch is er echter nog een pareltje aan de andere kant van Amerongen, namelijk de Amerongse Bovenpolder een uiterwaard van de Nederijn. Waar je in de Utrechtse Heuvelrug bossen en heuvels hebt, heb je hier open weides vol bloemen.

Routebeschrijving

Bij deze route loop je recht door de Amerongse Bovenpolder. Op sommige plekken over open weilanden en op andere plekken over kleine dijkjes. Op verschillende plekken zal je grote grazers, eenden en ganzen tegenkomen.

Onderweg moet je op verschillende plekken over hekjes heen klimmen en loop je over oude bruggen. Daarom moet je wel goed ter been zijn als de deze route gaat lopen. Ook heet deze route niet voor niets het Laarzenpad. Het hele jaar door is dit gebied drassig, maar na hevige regenval zal je op sommige plekken door diepe plassen moeten.

Deze route is ook goed te combineren met een bezoek aan het nabijgelegen Kasteel Amerongen. Ook kan het leuk zijn om er een rondje omheen te lopen waardoor je het imponerende gebouw van alle kanten kan bekijken.

Route markering

De gehele route wordt gemarkeerd door rode pijltjes. Op sommige plekken zal je even moeten zoeken waar je heen moet omdat er op de meeste plekken geen duidelijke paden lopen. Kijk daarom goed om je heen voor de paaltjes met de rode pijlen.

Parkeren

De route start vanaf de coördinaten die hierboven staan. Dit is echter een dijkweg waar je niet op kan parkeren. Aan de Drostestraat kan je echter wel parkeren, ook verderop in Amerongen is goed te parkeren. Vanaf daar kan je de knop hierboven gebruiken om te navigeren naar het startpunt.

Vanaf het startpunt wordt de route verder aangegeven en hoef je geen navigatie meer te gebruiken.

Score

Algemene beoordeling

2.5 of 5 stars

Omgeving

2.5 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

2.5 of 5 stars

Route markering

1.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *