Boswachterpad Landal Amerongse Berg

  • Lengte: 8 km
  • Type: lus
  • Routekleur: geel
  • Adres: Slaperdijk, 3906 XN Veenendaal, Nederland
  • Startpunt: Slaperdijk
  • Beheerd door: Staatsbosbeheer

De route van Amerongen ligt op de Utrechtse heuvelrug die bekend staat om de diversiteit aan bos en heide. Deze wandelroute valt compleet in dit plaatje, je loopt zowel langs bossen, heiden en vennen.

Wat ik zelf mooi vind aan deze route is dat je met een vrij korte route toch een hoop interessante stukken natuur tegenkomt. Zo kom je vanaf het startpunt eerst langs agrarisch gebied, waarna je vervolgens door zandduinen loopt.

Hierna loop je een groot stuk door een divers bos, hier loop je langzaam omhoog naar de top van een berg genaamd de Elsterkop. Vanaf dit punt kan je enorm ver kijken en is op zichzelf al de wandeltocht waard.

Wat ik zelf ook leuk vond om te zien was het mountainbike parcours waar je een aantal keer langs komt. Dit is een van de populairste parcours in Nederland en het is leuk om eens te kijken hoe de mountainbikers naar beneden komen. Van de mountainbikers heb je trouwens absoluut geen last. De mountainbikeroute is volledig apart van de wandelroute. Enkel op hele brede paden, mogen fietsers komen.

Vanaf de Elsterkop loop je slingerend terug naar de parkeerplaats. Hierbij kom je weer langs een mooie stukken heidegebied. Uiteindelijk loop je het laatste stuk weer bijna over dezelfde paden.

Belangrijk: Als je aan komt rijden dan kan het even zoeken zijn. De wandelroute bevindt zich namelijk verderop aan de slaperdijk waar je niet met de auto kan komen. Je kan de auto eerder op de dijk parkeren of in de dichtbij zijnde wijk van Veenendaal. Vervolgens loop je 400 meter verder tot je de richtingaanwijzer tegenkomt. Vanaf hier spreekt de route voor zich.

Deze route is zeker een aanrader. Op relatief weinig kilometers is er veel te zien. Daarnaast staan er veel bankjes waardoor je goed kan genieten van het uitzicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *