Wormerland

Wormerland

Wormerland, gelegen in de provincie Noord-Holland, is een prachtige plek om te wandelen en te genieten van de natuur. Een van de pareltjes van deze gemeente is het historische dorp Wormerveer, dat bekend staat om zijn karakteristieke huizen en mooie straatjes. Het is een uitstekende plek om te beginnen aan een wandeltocht door Wormerland.

Wandelroutekaart Wormerland

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Wormerland

Wormerveer

Over wandelen in Wormerland

Een andere plek die je niet mag missen tijdens een wandeling in Wormerland is Bezoekerscentrum de Poelboerderij. Dit centrum is gelegen aan de rand van het Wormer- en Jisperveld, een prachtig natuurgebied met uitgestrekte weilanden, moerassen en waterplassen. Het bezoekerscentrum biedt informatie over de flora en fauna van het gebied en er zijn diverse wandelroutes die je door het natuurgebied leiden.

Een van de hoogtepunten van het Wormer- en Jisperveld is de Poel, een uitgestrekt watergebied dat bekend staat om zijn bijzondere vogelsoorten en unieke natuur. Een wandeling rondom de Poel is dan ook een echte aanrader voor natuurliefhebbers. Je kunt hier heerlijk tot rust komen en genieten van de mooie omgeving.

Wormerland heeft nog veel meer mooie plekken om te wandelen, zoals het Wormer- en Jisperveld zelf, waar je kunt genieten van de prachtige natuur en mooie wandelroutes door de weilanden en langs de waterplassen. Ook het natuurgebied de Kalverpolder is een bezoek waard. Hier kun je wandelen langs het water en genieten van het uitzicht op de omliggende weilanden.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Noord-Holland