Wandelroute Leemkuil

4 of 5 stars

Als je denkt aan wandelen in Nederland dan denk je al snel aan wandelen door vlakke natuurgebieden en weilanden. De Utrechtse Heuvelrug laat echter een hele andere kant van Nederland zien. De bergen, het dichte bos en de vergezichten maakt de Utrechtse Heuvelrug een uniek natuurgebied in Nederland.

Routebeschrijving

Tijdens deze wandeling loop vanaf Restaurant ’t Berghuis een lus door Boswachterij Amerongse Berg. De meeste tijd loop je door dichte bebossing maar her en der loop je langs open heide. De meeste paden zijn breed en verhard, toch maken de grote hoogteverschillen deze route behoorlijk zwaar. Goede stevige wandelschoenen zijn daarom aan te raden.

Het klimmen op de verschillende heuvels wordt echter wel beloont met prachtige vergezichten over het bos en de nabijgelegen steden. Ook kom je langs een aantal bezienswaardigheden, zoals een leemkuil, grafheuvels en het hoogste punt van de berg genaamd de eenzame eik.

Al met al is er dus genoeg te zien en kan ik deze wandelroute van harte aanraden. Met een beetje creativiteit is de route ook te combineren met andere routes in de buurt.

Route markering

De route wordt gemarkeerd met gele paaltjes en is eenvoudig te volgen als je het beginpunt hebt gevonden. Je kruist een aantal keer andere routes, dus zorg ervoor dat je alleen de gele bordjes volgt.

Parkeren en aanrijdroute

De aanrijdroute naar het startpunt zorgt voor onduidelijkheid onder wandelaars. Als je de Burgwal helemaal afrijdt kom je bij sportvelden uit. Het lijkt hier net alsof de weg hier ophoudt, maar hier kan je nog de smalle Veenseweg doorrijden naar Restaurant ’t Berghuis.

De route wordt echter ook al eerder aangegeven met gele paaltjes bij de grote parkeerplaats naast de sportvelden. Dit eerste stuk van de route is echter niet echt bijzonder leuk om te lopen.

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4 of 5 stars

Route markering

3.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *