Apeldoorn

Apeldoorn

Wat mij betreft is Apeldoorn een van de wandelhoofdsteden van Nederland. Deze grote stad ligt gunstig gelegen van de mooiste natuurgebieden in Nederland. Als je in de buurt bij Apeldoorn een mooie wandelroute zoekt is er ruim voldoende keuze!

Wandelroutekaart Apeldoorn

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Apeldoorn

Over wandelen in Apeldoorn

Een van de bekendste wandelgebieden in Apeldoorn is het Kroondomein het Loo. Dit is het grootste landgoed van Nederland en ligt ten westen van de stad. Hier kun je kilometers lang wandelen door uitgestrekte bossen, over heidevelden en langs mooie vijvers en beekjes. Ook kun je hier vaak wilde dieren zoals herten en wilde zwijnen spotten.

Een ander mooi wandelgebied in Apeldoorn is het Paleispark het Loo. Dit park ligt vlakbij het gelijknamige paleis en is een prachtig aangelegd park met mooie wandelpaden. Hier kun je genieten van de rust en de mooie bloemen en planten die hier groeien.

Voor wie meer van de heide houdt, is een bezoek aan de Hoog Buurlose Heide een aanrader. Dit natuurgebied ligt iets verder weg van Apeldoorn, maar is zeker de moeite waard. Het is een uitgestrekt heidegebied met mooie wandelroutes en prachtige uitzichten.

Ook het Informatiecentrum ’t Leesten is een mooie plek om te wandelen. Het ligt aan de rand van Apeldoorn en is een startpunt voor verschillende wandelroutes. Hier kun je wandelen door bossen, langs velden en weilanden en langs de mooie beek de Leeste.

Kortom, Apeldoorn biedt vele mooie wandelgebieden met afwisselende landschappen en prachtige natuur. Of je nu van bossen, heide of parken houdt, er is voor iedereen wel iets te vinden.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Gelderland