Kootwijk

4 of 5 stars

Vanaf het startpunt Boswachterspad Kootwijk starten twee wandelroutes, de wandelroute Kootwijkerveen van 5 kilometer en de wandelroute van Kootwijk (ook aangegeven als Boswachterspad Kootwijk) van 18,5 kilometer.

De eerste route gaat enkel door het fraaie natuurgebied genaamd Kootwijkerveen wat je langs verschillende vennen meeneemt.

De tweede route volgt de eerste 2,5 kilometer de zelfde route en vervolgt zich vervolgens rondom kootwijk.

Bij deze langere route van 18,5 kilometer kom je door een grote verscheidenheid aan bossen en zandvlaktes. Ook heb je her en der leuke hoogteverschillen, kronkelende paden en stuifzand. Dit en de lengte van de route maakt dit een wandelroute voor getrainde wandelaars of mensen die houden van een uitdaging.

Hoewel je een rondje rondom Kootwijk loopt zie je vrijwel niets van deze plaats. Je loopt vrijwel de hele tijd door een natuurgebied. Wel is het jammer dat je een redelijk stuk langs een snelweg en een spoorlijn loopt op de terugweg.

Wat echter belangrijk is om te vermelden is dat er veel wordt gemountainbiked op deze route, ook kruis je een aantal keer de gemarkeerde mountainbike route. Mocht je dit vervelend vinden dan is het verstandig om op een rustig moment, zoals een doordeweekse dag hier te wandelen.

Ik als wandelaar en mountainbiker hoop dat in de toekomst een aparte route wordt gecreëerd, aangezien dit voor beide partijen minder frustratie oplevert.

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4 of 5 stars

Route markering

5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *