Mindervalidenroute ’t Leesten

4 of 5 stars

Vanaf het Informatiecentrum ‘t Leesten starten de volgende wandelroutes:

Dit bezoekerscentrum ligt midden in de bossen, daardoor kan je in alle richtingen uitstekend wandelen. Ook is er een grote parkeerplaats waardoor je zelfs op drukke dagen hier goed terecht kunt.

In deze routebeschrijving ga ik in meer detail in op de Mindervalideroute ’T Leesten.

Routebeschrijving

Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat deze route ter plekke wordt aangeduid als ‘’De Familieroute’’. Online wordt het echter de mindervalideroute genoemd, maar het gaat in beide gevallen over dezelfde route.

Deze route is speciaal aangelegd voor minder validen. De andere routes in dit gebied hebben veel onregelmatigheden in het pad. Deze route is echter relatief vlak waardoor je ook met een rolstoel, buggy of rollator de route kan lopen. De route is half verhard met fijn grind.

Je loopt tijdens deze wandelroute langs een aantal highlights van het gebied. Zo loop je langs een uitkijkpunt, een stuk over de heides en door een deel van het bos.

Wel of niet lopen?

Als je opzoek bent naar een route die goed begaanbaar is voor mindervaliden en of buggies dan is dit zeker een aanrader. Helaas zijn veel natuurgebieden slecht begaanbaar voor mindervaliden. En bij sommige andere mindervalidepaden ga je alleen een stuk door het minst leuke stuk van het bos. Dat is bij deze route absoluut niet het geval!

Na de wandeling kan je bijkomen onder het genot van een drankje in het bezoekerscentrum. Hier heb je ook nog een prachtig uitzicht over het gebied.

Mocht je goed ter been zijn dan kan je Boswachterspad Cultuurroute ’t Leesten aanraden. Bij deze route ga je dieper het bos in, waardoor je langs heel veel mooie natuur loopt.

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

3.5 of 5 stars

Route markering

3.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *