Kootwijkerveen

4 of 5 stars

Vanaf het startpunt Boswachterspad Kootwijk starten twee wandelroutes, de wandelroute Kootwijkerveen van 5 kilometer en de wandelroute van Kootwijk (ook aangegeven als Boswachterspad Kootwijk) van 18,5 kilometer.

De eerste route gaat enkel door het fraaie natuurgebied genaamd Kootwijkerveen wat je langs verschillende vennen meeneemt.

De tweede route volgt de eerste 2,5 kilometer de zelfde route en vervolgt zich vervolgens rondom kootwijk. Mocht je dus de smaak te pakken hebben dan kan je altijd nog de oranje route volgen.

De wandelroute van 5 kilometer gaat door een mooi afwisselend bos met her en der hoogte verschillen en slingerende paden. De meeste paden zijn echter relatief breed en recht. Mocht je in de buurt zijn, dan is dit zeker een mooie route om eens te lopen. Voornamelijk voor het uitzicht over de vennen. Helaas heb ik die zelf niet kunnen vastleggen (zie foto’s) door de dichte mist.

Wat echter belangrijk is om te vermelden is dat er veel wordt gemountainbiked op deze route, dit is voornamelijk in het weekend. Mocht je dit vervelend vinden dan is het verstandig om op een rustig moment, zoals een doordeweekse dag hier te wandelen.

Ik als wandelaar en mountainbiker hoop dat in de toekomst een aparte route wordt gecreëerd, aangezien dit voor beide partijen minder frustratie oplevert.

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

4.5 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4 of 5 stars

Route markering

5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *