Route Stuifduinen

4 of 5 stars

Wat een prachtig gebied is Kroondomein het Loo. De uitgestrekte bossen en de weidse heide maken deze route zeker een aanrader. Voor wandelaars bied dit gebied zo veel mogelijkheden!

Routebeschrijving

Vanaf het startpunt loop je direct het bos in, waarbij je de houten schuinafgezaagde palen volgt. Het bord dat bij de entree staat is niet up-to-date, hier wordt nog de oude route weergegeven. Op de website van het Kroondomein staat wel de juiste route, die ook op AlleWandelRoutes.nl staat.

Via verschillende brede karrepaden, maar ook smalle wandelpaden trek je steeds dieper het bos in. Het landschap is erg divers. Niet lange bomenrijen met één boomsoort, maar een echt verwilderd bos met veel variatie.

Ongeveer halverwege de route loop je een stuk langs en door de heide. Hier heb je op verschillende plekken prachtige vergezichten over dit mooie landschap. Met een grote lus loop je nu weer richting de parkeerplaats, waar je de route bent gestart.

Markering en paden

De gehele route is gemarkeerd met houten palen die aan de bovenkant schuin zijn afgezaagd. Deze palen zijn niet geschilderd en vallen daarom niet op in het bos. Let daarom bij afslagen goed op of er palen staan.

Normaal gesproken staat er een paal op het pad waar je loopt en een paal op het pad waar je in moet. Op sommige plekken miste echter de eerste paal, dus blijf goed om je heen kijken bij afslagen!

De paden zijn relatief afwisselend en onverhard. De meeste paden zijn erg rustig waardoor je echt kan genieten van de natuur. Aangezien het Kroondomein veel zandgrond heeft, is hier geen specifiek schoenadvies van kracht.

Tip: bezoek het aardhuis

Vlakbij het startpunt ligt het Aardhuis. Hier kan je iets eten en drinken en nog een kleine route lopen. De route Aardhuispark wordt aangegeven met gele palen is zeker een aanrader! Je kan naar het Aardhuis lopen (ongeveer 2 km) of je kan ook op het terein parkeren.

Beoordeling

Wat een prachtige route is dit! Wat mij vooral verbaasde was hoe rustig het was. Ik liep de route op een prachtige dag in de vakantie, dus ik had veel meer wandelaars verwacht. De rust, de prachtige natuur en de mooie vergezichten maken de route zeer de moeite waard. In combinatie met het Aardhuispark kun je een prachtige dag hebben in deze unieke omgeving!

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

3.5 of 5 stars

Route markering

2.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *