Ermelo

Ermelo

Ermelo is een prachtige plek om te wandelen, met een verscheidenheid aan routes die de wandelaar door een gevarieerd landschap voeren. Of je nu van bossen, heidevelden, meren of weilanden houdt, Ermelo heeft voor elk wat wils.

Wandelroutekaart Ermelo

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Ermelo

Staverden

Over wandelen in Ermelo

Een van de meest populaire gebieden om te wandelen in Ermelo is het Speulder- en Sprielderbos. Dit bos is een van de oudste van Nederland en herbergt een rijke diversiteit aan flora en fauna. Het staat ook wel bekend als het ‘bos van de dansende bomen’, vanwege de kronkelende bomen die er te vinden zijn. Hier kun je een wandeling maken door de bossen en genieten van de rust en stilte van de natuur.

Een ander prachtig gebied om te wandelen in Ermelo is het Houtdorperveld, dat vooral bekend is om zijn uitgestrekte heidevelden. Hier kun je genieten van de prachtige paarse heide in de zomer en van de rust en stilte van de natuur. Er zijn diverse wandelroutes beschikbaar, van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden.

Voor wandelaars die meer van water houden, biedt het Veluwemeer een prachtige omgeving om te wandelen. Hier kun je langs de oevers van het meer wandelen en genieten van het uitzicht op het water. Er zijn diverse strandjes en havens waar je even kunt uitrusten en van het uitzicht kunt genieten.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Gelderland