Zandmolenroute

4.5 of 5 stars

Vanaf het startpunt Parkeerplaats Leuvenumse bossen starten 4 wandelroutes, namelijk:

Alle 6 de wandelroutes zijn erg de moeite waard. In deze beschrijving ga ik in meer detail in op de wandeling van 5.7 kilometer, die doormiddel van blauwe pijltjes wordt aangegeven.

Routebeschrijving

Wat is de Veluwe toch een prachtig gebied. De heidevelden afgewisseld door heuvelige bossen maakt dit natuurgebied uiterst afwisselend. Door de grote onafgebroken stukken natuur kan je hier zoals nergens anders de vogels horen fluiten en genieten van de rust.

Aan het begin van de wandelroute sta je al midden in de mooie natuur. Via de weilanden steek je Leuvenumsebeek over om steeds verder het natuurgebied in te lopen. Toch kom je de Leuvenumse beek nog een aantal keren tegen.

Ongeveer halverwege is een mooi pauze punt waar je goed wat kan eten en drinken. Neem echter wel zelf iets mee, op de route kom je geen horeca tegen. Ook het beheerderskantoor aan het begin van de route wordt geen eten en drinken verkocht.

Onderweg kom je op meerdere plekken bankjes tegen, waardoor je op meerdere plekken even kan uitrusten van de wandeling. Door de hoogteverschillen en het zanderige pad voelt de route toch zwaarder aan dan de meeste routes van 5 kilometer.

Wel of niet lopen?

Als je van natuurwandelroutes houdt, dan moet deze wandelroute hoog op je lijstje staan. De prachtige velden, kabbelende beekjes en het ruige bos, maakt deze route zeer de moeite waard!

Score

Algemene beoordeling

4.5 of 5 stars

Omgeving

4.5 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4.5 of 5 stars

Route markering

3.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *