Indianenbos – Geel

3.5 of 5 stars

Vlakbij Ermelo in het bos Ruigeveld ligt het Indianenbos. Deze speelplek voor kinderen is het startpunt van twee wandelroutes:

Bij de gele route loop je enkel door het bos Ruigeveld, bij de rode route loop je een grote lus die ook door Ermelo gaat en langs de Ermeloseheide.

De rest van deze routebeschrijving ga ik in meer detail in op de gele route en kortere route.

Routebeschrijving

De route start bij de kinderspeelplaats midden in het bos. Dit is een echt natuurspeelplaats waar voldoende te doen is voor kinderen. Je kan deze route daarom ook goed met kinderen lopen, waarna ze zich kunnen uitleven op de speelplaats.

Vanaf het Indianenbos loop je eerst richting de Arnhemsekarweg. Dit is meteen het drukste gedeelte van het bos. Omdat dit deel van het bos dicht bij Ermelo ligt zul je veel wandelaars tegenkomen die hun hond aan het uitlaten zijn.

Verderop in het zuiden van het bos, loop je verder van Ermelo af. Hier kom je ook nog een aantal bankje en picknicktafels tegen waar je mooi pauze kan houden. Ook kom je hier langs een wildkijkwand.

In het bos liggen ook verschillende grafheuvels. Deze zijn ter plekke niet gemarkeerd, maar je kunt ze herkennen aan een bult met daarop gras. Als je niet zou weten dat dit een grafheuvel is dan zou je er zo voorbij lopen.

Markering en paden

De route is volledig gemarkeerd met gele pijltjes. De borden van Wandelnetwerk Veluwe zijn duidelijk gemarkeerd, dus het is haast onmogelijk om te verdwalen. Let er wel op dat je echt alleen de bordjes van het Wandelnetwerk blijft volgen. Er staan ook nog gele paaltjes in het bos, ik vermoed dat deze van een oude route zijn.

De gehele route loop je over brede bosbeheerpaden, hierdoor is de route ook goed met een wandelwagen te lopen. Met een rollator of rolstoel wordt lastiger, omdat er her en der veel wortels zijn.

Beoordeling

De Veluwe is een van mijn favoriete natuurgebieden in Nederland. Maar toch staat deze route niet heel hoog op het lijstje. Hoewel ik heb genoten van de wandeling is het niet een hele bijzondere wandeling.

De paden zijn erg recht en breed waardoor het relatief eentonig loopt. Het bos is prachtig, maar ook niet heel afwisselend.

Als je even lekker je hoofd leeg wilt maken, dan is dit een mooi rondje om te lopen. Wil je echter een hele afwisselende route lopen, dan zou ik eerder Oud Groevenbeek aanbevelen. Deze route ligt een paar kilometer verderop.

Score

Algemene beoordeling

3.5 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

2.5 of 5 stars

Route markering

4.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *