Oud Groevenbeek

4 of 5 stars

Vanaf het startpunt Parkeerplaats Putterweg starten twee wandelroutes, namelijk Oud Groevenbeek en Het Blinden- en slechtziendenpad. Beide routes zijn erg de moeite waard en zijn ongeveer 3 kilometer. Het blinden en slechtziendenpad gaat meer over de heide, terwijl je met de route Oud Groevenbeek route meer over het landgoed gaat. Eventueel zijn ze ook goed te combineren tot een route van ongeveer 5 kilometer.

In de rest van de routebeschrijving ga ik in meer detail in op de route van Oud Groevenbeek.

Route beschrijving

Vanaf het startpunt zie je al direct de lange lanen die onderdeel zijn van het landgoed. Je loopt één van deze lanen af richting de oude watertoren. Hier loop je achterlangs verder de Watervalweg af.

Langzamerhand loop je steeds dichter naar de bebouwing van dit mooie landgoed. In de verte zie je al de villa van Oud Groevenbeek. Zelf vind ik villa nogal een klein woord, het is eerder een klein kasteel.

Eenmaal over de brug heb je nog een mooi uitkijkpunt waar je goed de villa kan bekijken. Verderop kom je echter nog dichterbij de villa, ook kom je langs andere gebouwen die bij dit landgoed horen zoals een druivenkassen, een zwaluwkast en een boerderij. Hier staan ook verschillende informatieborden waar je meer kan lezen over dit prachtige gebied.

Via de voorkant van de watertoren loop je weer terug richting de Watervalweg. Hier neem je vervolgens weer dezelfde weg terug. Eventueel kan je hier ook nog de rode route lopen, dan zie je ook nog wat van de heide. Ook zeker een aanrader!

Route markering en paden

De gehele route is duidelijk gemarkeerd met gele pijlen, op een punt na. Hier staat de pijl namelijk net iets verder dan je zou verwachten. De paden zijn afwisselend, maar op de meeste plekken relatief breed. Daardoor is deze route uitermate geschikt voor grotere groepen. Ook met een kinderwagen en kinderen is deze route prima te doen.

Route beoordeling

Wauw, wat een mooie route is dit. Het eerste stuk is niet heel bijzonder, maar hoe dichter je bij de villa komt, hoe mooier het wordt. Omdat de route relatief kort is, is deze geschikt voor jong en oud.

Hier zit, vind ik, dan ook wel weer een klein nadeel aan. Deze route kan erg druk zijn op mooie wandeldagen. Ik heb zelf deze route gelopen op een wisselvallige dag en het was al knap druk. Op zich geen probleem, maar wel iets om rekening mee te houden.

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *