Blinden- en slechtziendenpad

4.5 of 5 stars

Vanaf het startpunt Parkeerplaats Putterweg starten twee wandelroutes, namelijk Oud Groevenbeek en Het Blinden- en slechtziendenpad. Beide routes zijn erg de moeite waard en zijn ongeveer 3 kilometer. Het blinden en slechtziendenpad gaat meer over de heide, terwijl je met de route Oud Groevenbeek route meer over het landgoed gaat. Eventueel zijn ze ook goed te combineren tot een route van ongeveer 5 kilometer.

In de rest van deze routebeschrijving ga ik in meer detail in op het Blinden en Slechtziendenpad.

Route beschrijving

Vanaf het startpunt staat direct duidelijk aangegeven waar je heen moet. Voor deze wandelroute volg je de rode bordjes en moet je rechts het pad in. Het is direct duidelijk dat er bij deze route van alles is gedaan om de route makkelijk te maken voor blinden en slechtzienden.

Zo zijn er op veel plekken randen waar je kan voelen heen moet met een blindgeleidestok en is het pad behoorlijk breed. Ook zijn er op sommige plekken extra markeringen toegevoegd voor bijvoorbeeld een oversteekplek.

Het eerste deel van de route loop je door het bos een rondje om het Kampveld. Verderop loop je de heide op. Dit vond ik zelf het mooiste stuk van de route. Hier kan je over het heideveld verschillende grafheuvels zien liggen.

Aangekomen bij de watervalweg kan je in de verte de villa van Oud Groevenbeek zien. Mocht je zin hebben, dan kan je hier nog overstappen naar de gele route. Dat kan ik van harte aanraden, want deze route is echt heel mooi. Deze route is echter niet gemarkeerd voor mensen die slechtziend zijn.

Vanaf dit punt is het nog ongeveer 500 meter dezelfde weg teruglopen naar het startpunt.

Route markering en paden

De gehele route is duidelijk gemarkeerd met rode palen. Wat uniek is aan deze route is dat het ook gemarkeerd word met tegels aan de zijkant van het pad. Hierdoor kunnen blinden en slechtzienden ook de route goed volgen.

De paden van deze route zijn breed en verhard en zijn daardoor geschikt voor rolstoelen. Het eerste deel van de route is het asfalt hard aan het slijten waardoor er gaten zijn ontstaan. Dit deel deel zal wat minder prettig zijn met een rolstoel, verderop wordt het gelukkig een stuk beter.

Route beoordeling

Helaas lopen paden voor mensen met een handicap vaak door een klein en soms minder leuk stuk van een natuurgebied. Dat is erg jammer omdat je juist de mooie plekken wil ervaren.

Bij deze route is dat gelukkig niet het geval. Je loopt namelijk door een mooi stuk van het bos en het deel op de heide is ook erg mooi. Of je nu slechtziend bent of niet, deze route is zeker een aanrader.

Score

Algemene beoordeling

4.5 of 5 stars

Omgeving

4.5 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *