Wandelroute De Duintjes

4.5 of 5 stars

De Veluwe blijft verrassen! Ik wandel zeer regelmatig op de Veluwe dus ken het gebied redelijk goed, toch werdt ik positief verast door deze route. Het glooiende landschap, het prachtige bos en de krongekelige paden maken deze route sprookjesachtig mooi.

Routebeschrijving

Je start deze wandelroute aan de Parkeerplaats van de Garderenseweg net voor Garderen. De parkeerplaats staat van te voren niet aangegeven dus blijf goed om je heen kijken. Bij de Parkeerplaats staat een bordje van Staatsbosbeheer met daarop ‘’De Duinen’’.

De naam van deze route dankt zich aan het eerste stuk. Hier loop je namelijk over een aantal stijle duinen door het bos. Dit stuk loop je zowel heen als terug en is het mooiste deel van de route.

Voorbij de duinen ga je linksaf het rechte pad in. Al snel sla je weer een kronkelig pad in verder het bos in. Halverwege de route loop je meer over lange rechte paden, de omgeving is echter nogsteeds prachtig en om meerdere plekken kan je goed tot rust komen.

Langs het Bungalow park en de camping loop je weer terug richting het startpunt. Langzamerhad wordt het landschap ook weer glooiender als je richting de duinen loopt. Het laatste stuk is weer even flink aanposten, je gaat namelijk een aantal keren omhoog en omlaag wat relatief vermoeiend is.

Routemarkering en paden

De paden van deze route zijn uiterst afwisselend. Van lange rechte stukken tot kronkelende klimstukjes. Goede wandelschoenen zijn voor het eerste stuk zeker een aanrader!

De routemarkering is het eerste stuk erg duidelijk, maar halverwege wordt het meer een zoektocht. Op een deel van de route moet je slinger de slang door het bos lopen. Gelukkig was het pad nog net zichtbaar toen ik de route liep, maar midden in de herfst zou ik hopeloos verdwaald zijn.

Opzich is dat niet heel erg, het mooiste deel van de route heb je dan al gehad en met de navigatie vind je uiteindelijk de weg wel weer terug.

Wel of niet lopen?

Als je opzoek bent naar een een avontuurlijke route dan kan ik deze van harte aanraden! Het eerste deel van de route is echt bijzonder mooi. Daarnaast is het ook fijn dat het relatief rustig is in dit bos. Echt een wildernis gevoel dus.

Score

Algemene beoordeling

4.5 of 5 stars

Omgeving

4.5 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4.5 of 5 stars

Route markering

2 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *